Yatak Odası Çeyiz Listesi Neleri İçerir?

Yatak Odası Çeyiz Listesi Neleri İçerir?

Yatak Odası Çeyiz Listesi 

 

Evlenmek isteyen çiftler için en önemli ve dikkat edilen noktalardan birisi olan çeyiz alışverişi, zaman zaman oldukça zor olabiliyor. Nelerin alınması gerektiği konusunda sahip oldukları bilgilere güvenemeyen çiftler, çeyiz listesini başka kaynaklardan aldıkları bilgiler ışığında şekillendirmeye çalışıyor. Çeyizin en dikkat edilmesi gereken noktalarından bir tanesi ise tabii ki yatak odası çeyiz listesi!

Dünya evine girmeyi dileyen gelin ve damat adaylarını tatlı bir telaş sarıyor. Oturma odasının mobilyaları, mutfak araç gereçleri, beyaz eşyalar, salon takımları derken bitmek bilmeyen bir liste oluşuyor. Evin diğer odaları için alınması gereken malzemeleri detaylı düşünmek gerektiği gibi yatak odası çeyiz seti listesi de oldukça fazla önem taşıyor.

Çeyizde Yatak Odasına Ne Alınır? 

 

Evlilik sürecinde yatak odası çeyiz seti kapsamına nelerin alınması gerektiği konusunda kararsızsanız ve endişeleniyorsanız, bu liste tam size göre! Sıralanacak eşyaları eksiksiz tamamlayarak kusursuz bir çeyiz seti oluşturabilirsiniz. İşte alınması gereken öncelikli eşyalar:

  • Yatak odası mobilyaları

  • Aydınlatma ürünleri

  • Halı

  • Dekoratif aksesuarlar

  • Perde

Bu ürünler yatak odası için çeyiz setinin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Tabii kendi isteklerinize göre listeyi genişletmeniz ve ekstra ürünler eklemeniz mümkün.

Yatak Odası Mobilyaları

Yatak odası çeyiz seti listesi denildiğinde elbette başta yatak odası mobilyaları akıllarda oluşuyor. Yatak odası mobilyalarını odanın ölçüleri ile uyumlu olacak şekilde satın almak oldukça fazla önem taşıyor. Daha büyük odalarda odanın sıcak bir görünüm kazanmasını sağlamak için geniş ölçülü mobilyalar, daha küçük odalarda ise odanın dar gözükmesini engellemek için küçük ölçülü mobilyalar kullanışlı oluyor.

Aydınlatma Ürünleri

Aydınlatma ürünleri, doğru tercih edildikleri takdirde odanın daha ferah ve aydınlık görünmesini sağlayabilir ve dekorasyon için şık bir tamamlayıcı görevi görebilirler. Aydınlatma ürünü seçimlerinizi yaparken odanın büyüklüğüne ve içeri giren doğal ışığın yoğunluğuna dikkat etmeniz gerekir. Daha az ışık gören odalarda fazla aydınlatan ürünleri tercih etmek ideal seçenek olacaktır. Ayrıca küçük bir odaya sahipseniz, daha minimal tarzda üretilen az yer kaplayan ürünleri tercih ederek şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Halı

Halılar hem dekorasyonu tamamlayıcı unsur olma hem de odanın daha temiz kalmasını sağlama görevlerini üstlenirler. Kapladıkları alan ile odanın boş görünmesini engellerler ve çevredeki tozları üstlerine toplayarak odanın etrafında yayılmasını engeller. Halı seçiminde odanızın büyüklüğünü ve diğer ürünlerin tarzlarını göz önünde bulundurmanız gerekir.

Perdeler ve Dekoratif Aksesuarlar

Perdeler ve dekoratif aksesuarlar ise hem işlevli hem de dekorasyonu tamamlayıcı ürünler arasında yer alırlar. Perdeler odaya giren ışık miktarının kontrol edilmesini sağlarken dekoratif aksesuarların işlevleri ise çeşitlerine göre değişiklik gösterebilir. Bu ürünlerin seçimi yapılırken odanın büyüklüğüne ve diğer ürünlerine tarzlarına dikkat etmek faydalı olacaktır.

Yatak Odası Çeyiz Listesindeki Tekstil Ürünleri 

Yatak odası çeyiz listesi içinde yer alan tekstil ürünleri de en az mobilyalar kadar önemlidir. Yatak odası tekstil ürünlerini;

  • Yorgan,

  • Yastık,

  • Çarşaf,

  • Alez,

  • Uyku pedi,

  • Nevresim takımı,

  • Battaniye,

  • Pike takımı oluşturur.

Yatak odası çeyiz listesi tekstil ürünleri alınırken dikkat edilmesi gereken nokta diğer mobilya ürünleri ile uyumlu tarzlarda ve kişinin kendi zevkine uygun ürünlerin satın alınmasıdır. Ayrıca satın alınan ürünlerin kumaşlarının kalitesine dikkat edilmesi kullanım süresini arttıracak ve ürünleri daha ekonomik hale getirecektir.

Yatak Odası Çeyiz Seti Ne Zaman Alınmalı?  

Yatak odası çeyiz seti temel ürünlerinin, olmazsa olmazlarının evlilikten önce alınması gerekir. Ancak tabii bu kesin bir zorunluluk değildir. Çiftler zaman içerisinde eksik ürünleri kendi zevklerine göre satın alarak tamamlayabilirler. Bu sayede istedikleri ürünleri almaları daha kolay hale gelir.

Bloglar

x